vrijdag 29 november 2013

Hoeveel bollen garen ...

Vergeten jullie ook altijd hoeveel bollen garen er in jullie kast liggen? Iedere keer als ik bij de zeeman binnen loop moet ik gewoon langs de rek met garen. En dan denk ik "had ik die kleur nu nog wel ... ach kom ik neem die bol en die bol en die ook nog. Tot ik thuis kom en zie dat ik er nog 6 heb liggen. Wel, dat is nu verleden tijd dankzij dit handige overzicht. Op de kaartjes staat welke soort garen, de kleurnummer en in potlood het aantal bollen dat in de kast ligt. Handig hé en de kleurtjes zijn ook zo leuk!


Ik heb dit ooit ergens op een blog gezien maar weet helaas niet meer waar. Anders had ik de link erbij gezet.

woensdag 27 november 2013

Driehoekige sjaal

Aan deze sjaal ben ik in augustus begonnen, tijdens onze vakantie in Turkije en nu is hij mooi op tijd klaar voor de feestdagen. Je ziet het misschien niet zo goed op de foto's maar hij is gehaakt met zwart garen met een zilvere glitterdraad tussen. Het garen komt uit een lot dat ik ooit tweedehands kocht en er zat geen wikkel meer rond dus merk/soort = ???


Het patroon van deze driehoekige sjaal vond ik op de site van de veritas

Enkele detailfoto's:


 

vrijdag 22 november 2013

Granny bunny

Momenteel ben ik bezig met het uitwerken van een haakpatroon voor een goed doel. Hierover later meer. Ondertussen wil ik jullie even leuk gehaakt konijntje laten zien dat ik al eerder maakte.
 
Deze granny bunny maakte ik als cadeautje voor de juf van de zoon. Aangezien zij in de school zorgt voor het Christelijke thema leek het me wel een leuk cadeau. Het gratis patroon (in het Engels) kan je hier op de site van Little Yarn Friends vinden.
 
 
Ik maakte ook nog een andere versie, deze keer zonder het brilletje en het boek maar met lekker roze wangen.



zondag 17 november 2013

Gebreide colsjaal met bloem

Deze colsjaal is super snel klaar!
Ik maakte eerst een rode sjaal voor mezelf met de Bravo Big van Schachenmayr maar die viel helaas net te klein uit. Eén bol zou voldoende moeten zijn voor 1 sjaal, gebreid met naalden nr 10. Aangezien ik geen nr 10 in huis had dacht ik dat het met nr 8 ook wel zou lukken... Niet zo slim want de sjaal zit veel te strak als ik hem dubbel wil dragen.
 
Dus de tweede poging werd een mini-modelletje voor de dochter met naalden nr 4. Ik gebruikte één bolletje van 50g blauw acrylgaren, naaide de uiteinden aan elkaar en klaar!
 
Het patroon:
  • Een even aantal steken opzetten (je kiest zelf hoe breed je de sjaal wilt).
  • Eerste naald: (1 recht, 1 omslag, 1 averecht, 1 omslag) herhaal tot alle steken gebreid zijn.
  • Alle volgende naalden: (1 recht, 1 omslag, 1 steek laten vallen (=de steek van de omslag van de vorige naald), 1 averecht, 1 omslag, 1 steek laten vallen) herhaal tot alle steken gebreid zijn.
  • Als je de gewenste lengte bereikt hebt afkanten en de uiteinden van de sjaal aan elkaar naaien.
Om de sjaal wat op de vrolijken maakte ik er een gehaakte bloem aan vast. Het haakpatroon kan je hier op hobbydoos terugvinden.

zaterdag 16 november 2013

Bomberhat - Pilotenmuts

Laatst zag ik op deze blog een tutorial voor het maken van een pilotenmuts. Aangezien de zoon nog geen lekker warme muts had voor deze winter leek dit me wel een leuk project.
 
Ik ging op zoek en vond hier een patroon. Omdat ik de uitleg van de tutorial toch niet helemaal begreep ging ik op zoek op youtube en vond een filmpje van Threadbanger Projects. Het patroondeel van de oorflappen paste ik na het bekijken van het filmpje een beetje aan.  Vooraan een stukje extra en aan de zijkant en achterkant van de oorflap knipte ik een centimeter weg. Daarna knipte ik de patroondelen uit verschillende lappen bruine ribbelstof die ik gratis had meegekregen bij de kringloop en voor de binnenvoering gebruikte ik een oud kussenovertrek. Aan elkaar naaien zoals ze in het filmpje laten zien en tadaaaa: